Naturligt fiberrika psylliumfrön med mjukt gelbildande textur
Dessa ekologiska psylliumfrön har en mild, ren smak och en karakteristisk förmåga att svälla till en mjuk, geléliknande massa. Den lösliga fiberstrukturen ger en naturligt bindande effekt i både bakning och matlagning och används ofta för att skapa saftighet, stabilitet och luftighet i glutenfria recept.
FördelarEkologiska frön med naturligt hög fiberhalt
Sväller snabbt och ger en krämig, gelbildande konsistens
Binder och stabiliserar vid bakning
Mild smak
Enkla att blanda i vätska, smoothies eller yoghurt
Så används psylliumfrön i bakning och vardagsrecept
Vid kontakt med vätska förvandlas fröskalen till en mjuk gel som ger bröddegar struktur och hjälper kakor och pannkakor att hålla formen. De passar lika bra i gröna smoothies där de ger en lenare textur, eller över yoghurt för ett lätt knaprigt men snabbt mjuknande inslag. Används med fördel i små mängder då svällförmågan är hög och resultatet blir fylligt och mjukt.
Upptäck fler produkter i kategorin Glutenfritt eller se fler Produkter från Lindroos.