Sambirano är rejält syrlig, men döm inte ut den även om du först tänker att det ju inte är något för dig. Den smakar russin, gula bär och vääldigt mycket choklad.
Utanför Mozambique på Madagaskar odlar den svenskättade familjen Åkesson kakao enligt konstens alla regler. När bönorna skördats och torkats skeppas de till Malmö chokladfabrik, där de rostas varsamt för att ta tillvara alla tropiska smaker. Alla bönorna i den här chokladen kommer alltså från ett och samma ställe.
Malmö Chokladfabrik vinner inte bara smaktävlingar och gör himmelskt god choklad. De tar ett samhällsansvar också. All choklad vi köper därifrån är gjord av ekologiskt odlad kakao. Dessutom samverkar Malmö Chokladfabrik med Fairtrade och man använder råvaror som är helt befriade från nötter och andra allergener.
Malmö Chokladfabrik är en helt nötfri fabrik - varken nötter, soja, ägg eller gluten hanteras i fabriken.
Malmö Chokladfabrik är en helt ekologisk OCH nötfri fabrik - varken nötter, soja, ägg eller gluten hanteras i fabriken.