Fantastiskt god och glutenfri pannkaksmix som fungerar utmärkt till pannkakor, våfflor och crêpes! Mixen innehåller inget tillsatt socker, så om du vill söta våfflorna till dessert så tillsätter du socker själv. Recepten hur du gör finner du på förpackningen. Vill du ha det mjölkfritt byter du bara ut mjölken mot ris- soja- eller havremjölk och smöret mot kokosolja.
Gör så här:
Blanda 200 g mix, 5 dl mjölk, 75 g rumstempererat smör och 2 ägg för 10 pannkakor. Mjölkfritt: Byt mjölken mot ris-, soja eller havremjölk och smöret mot 30 g kokosolja.
Innehållsförteckning:
Fullkornsrismjöl*, hirsfullkornsmjöl*, bovetefullkornsmjöl*, teffullkornsmjöl*, bakpulver (jäsmedel: bikarbonat, surhetsreglerandemedel: kaliumvätetartrat, majsstärkelse*), förtjockningsmedel (guarkärnmjöl*), havssalt
Näringsinnehåll:
Näringsvärde per 100 g, Energi 1515 kJ / 358 kcal, Fett 2,9 g, varav mättat fett 0,7 g, Kolhydrat 72,8 g, varav sockerarter 1,0 g, Fiber 3,5 g, Protein 8,3 g, Salt 0,6 g. Kan innehålla spår av sojaprotein.
*Ekologiska råvaror