Ekologisk vit rawchoklad med saffran och apelsin gjord på Kokosgrädde. Kakaobönan som avänds är Natcional som har rötter så långt som 5000 år.
Smaken är balanserat aromatisk och fruktig.
Kakaon kommer ifrån kooperativet Santa Teresa i Ecuador som själva är en av ägarna till Wermlandschoklad.
På så vis blir de fullständig transparens från böna till chokladkaka.
För fullständig information om näringsinnehåll osv se bild.
Wermlandschoklad startade som Rawchokladfabriken i Arvika 2014. Affärsidén var enkel: att tillverka rawchoklad som är mycket bättre än de som redan finns på marknaden. Chokladen togs emot med stort intresse och entusiasm av alla som gillar rawfood och riktig choklad!
Hösten 2021 togs ett stort steg: Rawchokladfabriken bytte namn till Wermlandschoklad. Vår populära rawchoklad finns naturligtvis kvar i sortimentet, men överst på förpackningarna står det Wermlandschoklad! Sedan starten har de flyttat sin tillverkning från Arvika till Åmotfors, som även det ligger i Värmland. Deras fabrik är helt nötfri och fri från mjölkprodukter och soja.